• Werkwijze

    Kindertrainingen Utrecht bestaat sinds 2009 en heeft ruime ervaring in het coachen van kinderen die sterker in hun schoenen willen staan.

Intake

Kindertrainingen Utrecht start met een intakegesprek met ouder en kind om kennis te maken, inzicht te krijgen in de klachten en te bekijken of het kind toe is aan een coaching/training. Vervolgens kunnen we besluiten tot het starten van een coachingstraject of kindertraining.

Kindertraining Ik ben blij met mijzelf!

De kindertraining is al te volgen vanaf vijf jaar. De individuele kindertraining bestaat uit zes sessies en in elke sessie komt een thema aan bod. Er is een tussentijds gesprek met de ouders en na de laatste sessie volgt een eindgesprek met de ouders.

Weerbaarheidstraining in groepjes

De kindertrainingen in sociaal emotionele weerbaarheid in groepjes van Kindertrainingen Utrecht starten het gehele schooljaar doorlopend. Er zijn geen wachtlijsten en deze weerbaarheidstraining en in groepjes vinden plaats op zaterdag.

Rouwverwerking

Kinderen met rouwverwerking worden een paar keer individueel begeleid, aansluitend is de groepstraining in sociaal emotionele weerbaarheid.

Kindercoaching met alleen de matrixmethode

Bij angsten kan één sessie al voldoende zijn! Effectief en gemiddeld drie sessies bij ADHD, vol hoofd, verwerken van een nare gebeurtenis.

Matrixtraining kinderen, pubers en volwassenen

Een gemiddeld traject bestaat uit twee tot vier sessies van een uur. Een afrondend gesprek is hierbij inbegrepen.

Ouderbegeleiding

Een extra steuntje in de rug voor ouders

Workshops

Workshop ‘Kennnismaken met de training ‘IK BEN BLIJ MET MIJZELF!’ gaat door bij voldoende aanmeldingen.
Workshop ‘hoe wordt ik Kindercoach’ gaat op aanvraag.

Mindfulness voor kinderen

In het hier en nu, in aandacht zijn met wat je doet! Ontstressen en concentratie verbetering. Workshops op afspraak.

Aanmelden

Via het aanmeldformulier, e-mail en telefonisch. Kijk voor de contactgegevens op de contactpagina. Neemt u vrijblijvend contact op over de kosten en mogelijkheden.