• Rouwverwerking

Een kind die zijn moeder heeft verloren, een kind wat afscheid moet nemen van een oom die gaat sterven aan kanker, een kind wat nog steeds droomt over zijn opa die dood is, een kind wat een nare herinnering heeft aan de dood van haar oma, een overleden huisdier, een vriendje wat verhuisd is, doubleren op school en verder zonder je vriendjes en vriendinnetjes.

Na vier jaar ervaring als kindercoach in de praktijk en 6 jaar werkzaam als weerbaarheidstrainer heb ik ervaren wat de kindertrainingen voor deze kinderen met rouwverwerking heeft betekent. Kinderen zijn loyaal naar hun ouders en willen hen niet lastig vallen met hun verdriet.

Ouders hebben bij het overlijden van dierbaren hun eigen verdriet en voelen vaak niet de ruimte om hun kind(eren) te steunen. Dit kan soms zover gaan dat het kind onbewust de beslissing neemt de zware last van de ouder zelf te dragen.

Tijdens de kindertraining wordt er met elkaar gepraat over van alles,maar ook wat jij hebt meegemaakt. Het geeft deze kinderen ademruimte, maar brengt hen ook weer in balans. Zij verwerken samen, maar ieder doorloopt voor zich, onder deskundige begeleiding, op maat zijn eigen verwerkingsproces.