• Kinderyoga

    Weg met alle stress en prikkels! Kinderyoga is populairder dan ooit. Want rust is tegenwoordig schaars in het leven van kinderen.

Kinderen vinden alles leuk en willen niets missen. We leven in een overprikkelende maatschappij en kinderen trillen met al die activiteiten mee. Een derde van de kinderen lijdt aan stress, zo blijkt uit onderzoek van de Nationale Jeugdraad. Kinderyoga is niet alleen ontspannend en rustgevend, het blijkt ook te werken tegen buikpijn, een klacht waar 17 procent van alle kinderen regelmatig last van heeft. Bij 83 procent van hen is de klacht niet medisch te verklaren.

Kinderyoga is een leuke en ontspannen manier om het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van een kind te vergroten. Kinderen leren tijdens mijn kinderyoga & mindfulness cursus bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, emoties en hun omgeving.

Bij kinderyoga krijg je oefeningen die betrekking hebben op ademhaling, lichaamshouding, ontspanning en visualisatie. Door goed te ademen, krijgt een kind meer energie. Door ontspanningsoefeningen gaan kinderen helder denken en kunnen ze onnodige spanning loslaten. Door visualisatieoefeningen leren kinderen omgaan met gevoelens en emoties, waardoor hun zelfbewustzijn en weerbaarheid toeneemt.

De oefeningen vinden vaak plaats in spelvorm. Daarbij maak ik gebruik van muziek, dans, zingen en tekenen. Ik speel in op de belevingswereld van kinderen. Dit stimuleert de eigen creativiteit en fantasie! De lessen zijn iedere keer anders, maar bestaan wel uit vaste onderdelen, zoals een warming-up, meditatie, yogahoudingen, spel en visualisatie (ontspanning).

Bij mijn kinderyoga & mindfulness cursus gaat het om het plezier en niet om de techniek en prestatie. Iedereen mag zichzelf zijn. Belangrijk is dat de kinderen zich er goed bij voelen en plezier beleven aan zichzelf en anderen.

Kinderyoga & mindfulness is voor elk kind! Het heeft een positief effect op kinderen die last hebben van concentratieproblemen, slecht slapen, coördinatie, ademhaling, beweging/motoriek en nervositeit en op kinderen die overactief of naar binnen gekeerd zijn. Door kinderyoga leren kinderen respect te hebben voor elkaar, voelen ze zich prettiger en kunnen ze zich beter concentreren!

                                Nieuw! Nu ook individueel te volgen!

Traject

Kinderyoga in combinatie met mindfulness als gehele cursus.

10 lessen van een uur.

270 euro

Start

Matjes en kussens zijn aanwezig. Trek uw kind kleding aan waar het lekker in kan bewegen. De kinderen lopen op blote voeten of antislipsokken.

Tieneryoga
10 lessen van een uur

320 euro

Matjes en kussens liggen zijn aanwezig. Trek kleding aan waar je lekker in kunt bewegen. Neem een handdoek en een flesje water mee.

Voor welke leeftijd is deze kinderyoga / mindfulness cursus?

– Kinderen vanaf 4 tot 12 jaar
– Tieners vanaf 13 jaar

Groepsgrootte

4-6 kinderen naar leeftijd.

Maak hier online de afspraak voor het eerste gesprek, de intake

Kinderyoga is populairder dan ooit. Want rust is tegenwoordig schaars in het leven van kinderen.