• Kindercoach Utrecht www.kindercoachingutrecht.nl

    Kindercoach Silvia Scharff te Utrecht. Voor een blij kind, thuis en op school.

Welkom! Ik ben Silvia Scharff (1963), getrouwd en moeder van vier kinderen in de leeftijd van 17 tot 28 jaar.

Ruim twaalf jaar geleden startte ik als Kindercoach Utrecht en geef sinds 2009 individuele kindercoaching, pubercoaching en sociaal-emotionele weerbaarheidstrainingen in Utrecht. Waarom? Omdat ik als ervaren moeder weet hoeveel er van kinderen gevraagd wordt en hoe moeilijk het voor veel kinderen is om aan die vraag te voldoen. Het is fijn om kinderen daarbij te helpen. Om te zien dat ze zelfvertrouwen krijgen, ‘groter’ worden, met een lach mijn praktijkruimte verlaten.

Mijn verpleegkundige kennis, mijn levenservaring en mijn voelsprieten op het vlak van sociale omgangsvormen wil ik gebruiken om kinderen en jongeren te coachen. Daarom heb ik een intensieve trainersopleiding gevolgd ( gedurende 2,5 jaar) bij Leren is Zijn, destijds Op Hodenpijl te Schipluiden. Sinds maart 2009 geef ik in mijn eigen praktijk diverse trainingen, waaronder de kindertraining ‘Ik ben blij met mijzelf’©.

Naast diverse korte cursussen op het gebied van kindercoaching, volgde ik de matrixmethode bij Ingrid Stoop, de agressietraining bij Vertige Training en Advies, de opleiding tot trainer Plezier op School ontwikkeld door het Riagg en tot trainer de overstaptraining LIZ.

Ik ben gecertificeerd trainer Leren is Zijn deel I, II en III, Seo Kindercoach en Seo Kindercoach Plus, Matrixcoach, Trainer de brugklas overstaptraining, Trainer brugklastraining Plezier op School,Stagebegeleider en tevens werkzaam bij een gemeente voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Ik ben me er terdege van bewust dat ieder kind anders is. Bij de een zal het bewustwordingsproces sneller gaan dan bij de ander. Daarom ben ik flexibel en pas ik het coachingstraject gemakkelijk aan aan de wensen en mogelijkheden van het kind. Individuele begeleiding op maat dus.

ontwerp (2007) met dank aan mijn dochter Riemke