Ervaringen bij Kindertrainingen Utrecht

  • Wat men vindt van Kindertrainingen Utrecht

    Ervaringen van ouders en kinderen

Wat men vindt van Kindertrainingen Utrecht

Vanwege privacy zijn namen weggelaten.

Moeder meisje 8 jaar:
Mijn dochter mocht nooit meedoen aan spelletjes, werd uitgescholden en buitengesloten. Als moeder begreep ik ineens dat ik de omgeving niet kon veranderen, maar dat mijn dochter weerbaar moest worden! Een leerkracht wees mij op de training Ik ben blij met mijzelf. Na deze cursus hoort onze dochter niet meer tot de vele kinderen die dagelijks het slachtoffer zijn van pesten.Wat een opluchting. Eigenlijk zouden alle scholen een beroep moeten kunnen doen op de weerbaarheidstraining van Kindertrainingen Utrecht.

Jongen 11 jaar:
Diepe zucht. Op de vraag, waarom zo’n diepe zucht? Ik vind het jammer dat het zo weer voorbij is, ik voel me hier zo rustig.

Meisje 5 jaar:
Eindelijk is het weer zover!

Jongen 5 jaar:
Hoeveel keertjes mag ik nog komen? Ik vind het zo leuk.

Ouders meisje 9 jaar:
Onze dochter zit na de weerbaarheidstraining weer lekker in haar vel, is niet meer zo verlegen en vindt aansluiting bij de groep.

Ouders meisje 9 jaar:
Wat wij zo fijn vonden was dat op ons verzoek contact gehouden werd met school. Zo werkten wij met zijn allen naar hetzelfde doel. Het gaat goed met onze dochter, ze is een stuk rustiger en niet meer zo nerveus.

Jongen zes jaar:
Ik durf nu te springen in het zwembad!

Ouders jongen 8 jaar:
Baat het niet, dan schaadt het niet dachten we. Zo zijn we de weerbaarheidstraining met onze zoon ingegaan. En we zijn blij dat we dat gedaan hebben. Voor onze zoon bleek het een feestje, hij ging elke keer heel graag naar de training toe. En wij zagen verandering, er kwam blijheid, rust in hemzelf. Onze zoon kon altijd zo vreselijk boos worden, maar de scherpe kantjes zijn daar van af. De oefeningen die hij geleerd heeft en ook uit zichzelf gebruikt helpen hem zijn boosheid onder controle te houden. Het gaat steeds meer vanzelf. Het boos zijn is er soms nog wel, maar anders. Hij vertelt ook meer wat er is.

Moeder meisje 5 jaar:
Ze gaat weer met plezier naar school!

Vader jongen 12 jaar:
De meester van groep 8 ziet verandering optreden bij onze zoon. Hij staat duidelijk veel steviger in zijn schoenen!

Meisje 12 jaar:
Ik wilde graag de kindertraining volgen, maar wilde niet in de groep mijn problemen vertellen of zo. De training startte helemaal niet zoals ik dacht, het was heel leuk en we haddden plezier. En ik weet nu dat het mij gaat helpen!

Jongen 12 jaar:
Na de weerbaarheidstraining voel ik mij niet meer zo verlegen. Ik durf nu veel meer dan eerst. Ook rekenen op mijn rapport was vooruitgegaan.

Moeder jongen 9 jaar:
Wij hebben absuluut geen spijt dat onze zoon de weerbaarheidstraining ‘ Ik ben blij met mijzelf’ bij Kindertrainingen Utrecht is gaan volgen. Hij gaat inmiddels na drie bijeenkomsten weer met plezier naar school. Van de juffrouw begrepen wij tijdens het oudergesprek dat onze zoon veel beter aansluiting heeft bij de groep en zijn schoolprestaties vooruit zijn gegaan. Dank hiervoor!

Moeder zoon 8 jaar:
Hier even een positief bericht! Gisteren heb ik een rapportbespreking gehad met de 2 juffen van mijn zoon. Beide juffen waren heel erg positief. Ze merkten een heel verschil met een paar maanden geleden.Mijn zoon is weer vrolijk op school, doet heel goed mee, steekt zijn vinger weer op en doet actief mee met discussies. Is niet meer bang om te praten in de klas.Ze hebben het gevoel dat hij weer lekker in zijn vel zit, veel minder onzeker is.Ook is zijn rekenen (waar hij nogal onzeker over was) heel erg vooruit gegaan. Kortom, net als thuis gaat het heel goed met hem. En daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee!

Via de mail:
Ik vind het heel erg knap van onze zoon dat hij over zijn gevoel durft te praten! En erover durft te vertellen. Op school heeft hij het ook in de klas verteld.
Wat dat betreft heeft de cursus bij jou hem erg goed gedaan!

Via de mail:
De manier van begeleiden naast de gehele kindertraining door jou Silvia hebben wij als heel prettig ervaren! Dank!

Meisje 12 jaar:
Ik heb veel geleerd in de brugklastraining, ik vind het praatje leren maken heel fijn.

Meisje 12 jaar:
(brugklastraining) Het was superleuk en ik heb geleerd dat stevig in je schoenen staan belangrijk is voor heel veel dingen!

Meisje 11 jaar (brugklastraining):
Ik heb geleerd dat je je niet moet laten pesten en hoe je dat doet. Ik vond alles wel leuk in de training.

Moeder zoon 8 jaar:
Onze zoon heeft met veel plezier deel genomen aan je training,
we hebben er allemaal nog iedere dag plezier van, hij zit veel lekkerder in zijn vel en dat heeft effect op het hele gezin. We willen je daarvoor bedanken! We hadden al een leuke zoon, nu ook een vrolijke en gelukkige zoon!

Meisje 6 jaar:
Onze dochter was altijd zo’n vrolijk kind, maar het laatste jaar werd ze stil en verlegen, trok zich terug. Zo zijn we bij jou gekomen, voor de kindertraining. En we zijn heel blij dat we dat gedaan hebben. We zien het zonnetje weer in haar, ze huppelt weer naar school. Dank voor je goede begeleiding!

Via de mail:
Dochter (7) begon helemaal te stralen toe ze hoorde dat ze na de weerbaarheidstraining mee mag doen aan de kinderyogacursus. Ze verheugt zich!

Reactie van een ouder over televisie uitzending Kinderyoga / Weerbaarheidstraining Utrecht door U in de wijk Zuilen d.d. 9 december 2011:
Met een grote glimlach zaten we gisteren alle vier voor de tv. Iedereen staat er fantastisch op en het verhaal en de bedoeling van de trainingen komt erg goed over. Spontaan, oprecht en mooi gesproken. Dit kan alleen maar heel veel goede en positieve reacties opleveren. Ook een prachtig verhaal van de moeder van……, erg knap.Onze buurvrouw zei gelijk, die Silvia lijkt mee een hele lieve mevrouw, en……. zei stralend: ja dat is ook zo!

Ouder zoon 8 jaar:
Hoe u het doet, doet u het, maar na de eerste bijeenkomst van de weerbaarheidstraining kregen we een heel blij kind mee naar huis. Hij had van elke minuut genoten. Zonder aanmoediging van ons, oefent hij thuis, uit zichzelf de oefening om stevig te leren staan.

Leerkracht basisschool groep 3:
De ouders gaven aan dat ze erg tevreden waren over je begeleiding.

Moeder dochter 7 jaar:
Ik vond het hele proces voor mijzelf een eye-opener.

Jongen 10 jaar:
De jongen die mij altijd pestte, pest mij nu niet meer.

Meisje 6 jaar:
Ik durf nu van het blok te springen! (zwemles)

Moeder meisje 5 jaar:
Wij zijn doorverwezen door de logopediste, waar onze dochter logopodie volgt.

Ouders meisje 8 jaar:
Toen school werkte aan het project weerbaar zijn, heeft onze dochter voor de hele klas spontaan de rotsoefening gepresenteerd. Daar zagen wij verandering, dit zou zij voor de kindertraining nooit gedurfd hebben.

Leerkracht basisschool:
Na de kindertraining zie ik blije, zelfverzekerde kinderen op school. Ik geef mijn kind ook op voor deze kindertraining.

Ouders meisje 9 jaar:
Deze week zien we een enorm verschil. Ze stapt actief op klasgenootjes af en vraagt of zij mee mag spelen.

Jongen 8 jaar:
Ik heb er een kinderfeestje voor afgezegd, ik wilde geen keertje missen! Ik vond het heel leuk om steeds te gaan en ik heb veel geleerd.

Ouder via e-mail:
Ten eerste wil ik zeggen dat onze zoon vreselijk opgelucht was toen we woensdag bij je weggingen. Hij zei dat hij het gevoel heeft echt wat van jou te kunnen leren en dat je zo lief was. Wij hebben ook allebei een heel goed gevoel aan het gesprek overgehouden.

Tiener (15) tienertraining:
Zes keer ben ik een groepje bij Silvia geweest. Ik vond het heel leuk en ik heb veel geleerd. Ik ben nu veel blijer met mijzelf en ik durf meer.

Ouder via e-mail:
We zijn zo blij hoe het met hem gaat. Hij zegt vaak uit zichzelf dat hij zich vrolijk en goed voelt. Dit heeft hij nog nooit gedaan. We gaan er vanuit dat dit gevoel blijft en alleen maar sterker wordt door de kinder training. In ieder geval heel erg bedankt en tot

Ouder via de e-mail:
J.heeft erg veel baat gehad van zijn training waarvoor onze dank.

Interview woensdag 23 januari 2013 met intern begeleider basisschool te Utrecht:
‘Minder ‘in zijn hoofd’
Anita, moeder en zelf werkzaam als intern (leerling)begeleider in het onderwijs, ziet goede kindercoaches vooral als een aanvulling op het traditionele aanbod van jeugdhulpverleners. “Het is voor veel ouders laagdrempeliger om een coach te bezoeken dan bijvoorbeeld een psycholoog of een maatschappelijk werker. Je zou het als een tussenstop kunnen zien: werkt het voor een kind om eerst een training bij een kindercoach te volgen, dan is dat mooi. Zo niet, dan kun je verder gaan kijken wat er aan de hand is.” Anita raakte bekend met de praktijk van Scharff toen ze twee kinderen bij haar op school vrolijker en weerbaarder in het leven zag staan na een training bij Kindertrainingen Utrecht. Toen haar eigen zoon zich begon af te sluiten en met steeds minder plezier naar school ging, besloot ze Scharff zelf in te schakelen. “Er gebeurde iets bij onze zoon. Hij ging samen met andere kinderen aan de slag in de kindertraining ‘Ik ben blij met mijzelf’, waarin hij ontspanningsoefeningen deed, praatte, danste, luisterde en tekende. Onze zoon vond het geweldig. Hij riep zelfs een keer dat hij het helemaal niet erg vond om een kinderfeestje te missen, want hij ging net zo lief naar Silvia, met wie hij een afspraak had staan. ”Hij zat al snel veel minder ‘in zijn hoofd’: hij durft nu te zeggen wat hij vindt en als hij geen zin heeft om met een vriendje af te spreken, dan geeft hij dat aan.”

Inmiddels ligt de folder van Scharff ook bij Anita op school en raadt ze ouders af en toe aan om met laagdrempelige problemen die zich ook thuis voordoen bij hun kinderen naar Scharff te gaan. “Ik weet dat kinderen bij Silvia levenslessen krijgen die ieder kind wel kan gebruiken en ik weet dat ze goed is. Maar ik verwijs niet zomaar mensen door naar een kindercoach. Ik krijg wel wekelijks mails of telefoontjes van nieuwe coaches in de regio die een gesprek met mij willen, maar daar begin ik niet aan. Ouders kunnen die coaches online zelf ook vinden. Bovendien zijn er ook problemen die beter op school opgelost kunnen worden of waarmee kinderen beter afzijn bij een psycholoog.”

Ouder via de e-mail:
Beste Sylvia,

Het is al een tijdje geleden maar misschien ken je ons nog wel. Een aantal jaren geleden heeft …. bij jou de kindertraining en de kinderyoga cursus gedaan.
Hij heeft daar erg veel aan gehad. Inmiddels zit hij in groep 8 van de basisschool en zijn we op zoek naar een middelbare school.

Omdat …  het allemaal best spannend vindt en omdat de vorige trainingen zo’n succes waren lijkt het ons een goed idee om bij jou de brugklastraining te gaan volgen om hem net dat beetje meer zelfvertrouwen te geven.

Ouder via de e-mail:
Hallo Silvia,
Langs deze weg wil ik je graag nog iets met je delen.
Onze zoon ,,,,,, volgde drie jaar geleden de kindertraining ‘ ik ben blij met mijzelf!’ bij jou. Nu zit hij in groep acht en gaat hij bijna naar de middelbare school.
Laatst in het gesprek op school kwam zijn zichtbare groei in emotionele weerbaarheid van de afgelopen jaren naar voren, met name het zo stevig in zijn schoenen kunnen staan. Toen vertelde hij de juf hoeveel hij van jou en de kindertraining geleerd heeft en dat vanaf dat moment alles beter ging. Dit vond ik zo oprecht een bevestiging en groot compliment aan jouw adres dat ik het met je wilde delen……..

Ouder via de e-mail:
Dag Silvia,

Een paar jaar geleden heb je onze dochter……..in de groep gehad.

Met ……gaat het heel goed. Klaar voor de middelbare school. Zij staat heel stevig in haar schoenen, al is het voor haar nog steeds lastig echt BOOS te worden…maar he niet iedereen is hetzelfde. Bij haar kon ik lastig inschatten wat de training nu precies voor haar had gedaan. Maar zij ging laatst toch een aantal ontspanningsoefeningen uitleggen aan haar broertje en over de ‘rots e.d
Zij zit goed in haar vel en staat voor haar eigen keuzes. Dat vind ik eigenlijk het mooiste om te zien

Nu gun ik mijn zoon ‘ mindfulness’. ……..

Moeder zoon 6 jaar
Dag Silvia, het is even geleden dat wij elkaar spraken/ mailden over …. .  ……is inmiddels vorige week geopereerd. Hij heeft voorafgaand aan de ingreep een aantal gesprekken gevoerd met het maatschappelijk werk van het ziekenhuis, dat was ook jouw suggestie, en hij vond het heel fijn om daar naar toe te gaan. De opname en de operatie waren alles bij elkaar heel heftig voor hem maar hij heeft zich er mentaal goed doorheen geslagen, zoals we nu kunnen inschatten. Hij herstelt fysiek voorspoedig, al zou je het als moeder natuurlijk altijd nog weer sneller willen voor hem! In het ziekenhuis hebben we het natuurlijk ook weer over de kindertraining gehad en de handvatten kunnen gebruiken met ……, vandaar dat ik aan je moest denken en toch even dit met je wilde delen.

In ieder geval hartelijk dank voor alles en ook voor het meedenken in het voortraject.

Via de e-mail:
Geachte heer, mevrouw,

We hebben van een zeer tevreden moeder goede berichten gehoord over uw praktijk, vandaar deze mail.
Wij zijn een doorverwijzende instantie waarbij professionals jeugdigen (0-23 jaar) en hun gezin bij ons kunnen
aanmelden bij complexe problematiek. Ook hebben wij een consulterende functie voor professionals.

Graag willen wij foldermateriaal van u zodat wij onze collega’s maar ook andere partners en ouders
goed kunnen informeren als er sprake is van doorverwijzing naar uw praktijk.

Bij voorbaat onze hartelijke dank.

Moeder dochter 12 jaar
Met …. gaat het prima! Dus de vraag of het goed gaat met …….? Een volmondig JA! Ook op school is gebleken dat na afloop van de training …….. zeker was veranderd!

Via de e-mail reactie meisje 13 jaar
Hoi Silvia,

ik heb je al een tijdje niet gezien en vind het leuk om even te dat het goed met mij gaat en blij ben dat ik naar jou toe ben gegaan.

XXX ……. ………….

Via de e-mail
Dag mevrouw Scharff,

Ik heb mijn zoon ………… via het contactformulier bij u aangemeld bij weerbaarheidstraining! Wij komen graag bij u terug, omdat u ons de vorige keer zo goed geholpen heeft.
Mijn dochter ….. was enkele jaren geleden bij uw kindertraining geweest.

Met vriendelijke groet

Via de e-mail
Hoi Silvia,

Vanmiddag is ze weer thuis gekomen van kamp. Nou die dame gaat het wel redden hoor!
Zo zeg die staat na de tienertraining met beide benen stevig op de grond. Maar dat ga je de 22e wel merken denk ik!

Groetjes en tot de 22e!

Geschreven bericht, dochter van 5 jaar
Beste Silvia,
Bedankt voor de kindertrainingen! We vinden het knap hoe snel je het vertrouwen van ons kind hebt gewonnen. Ze is hier altijd met veel plezier naar toe gegaan. Ze geeft zelf aan dat je haar geholpen hebt en gebruikt de oefeningen nog steeds. Ze gaat nu met plezier naar school en durft meer!

Moeder zoon 9 jaar
Onze zoon heeft veel geleerd in korte tijd! Is rustiger geworden  en heeft meer weerbaarheid gekregen.

Ouders (pedagoog) zoon 7 jaar
Bedankt Silvia, voor je betrokken en deskundige benadering. We volgen het proces wat in gang is gezet.

Ouders dochter 6 jaar
Namens onze dochter veel dank voor je warme ontvangsten hier. Je hebt haar mooie inzichten gegeven! Veel succes met de kindertrainingen en we zullen je naam nog vaak noemen in huis ;)

Via email moeder zoon 13 jaar
Ik zou graag een tweede afspraak willen maken voor ….. Het zijn wel drukke tijden met Sinterklaas enzo, maar hopelijk vinden we een momentje. ……. heeft erg veel gehad aan jullie eerste gesprek. Hij zegt zelf dat hij zich nu veel minder verdrietig voelt als hij aan …….denkt. Ook op school gaat het nu wat beter, maar lijkt me goed om nog wel wat gesprekken te plannen.

Geschreven bericht bij eindgesprek, dochter 5 jaar bij aanmelding
Toen ik een kindertraining zocht, heb ik bij meerdere coaches gekeken en 2 intakes gedaan. Bij de intake bij jou viel echt op dat mijn kind opener was dan bij anderen, mogelijk ook door je fijne manier van vragen stellen. Aan het einde van de intake gaf je een korte terugkoppeling, waarvan ik direct dacht dat je mijn kind beschreef. Knap dat je het zo snel pakte. Mijn kind had elke keer zin in de kindertraining en vond het heel jammer dat het afgelopen was. Ik ben benieuwd naar de komende tijd en de huidige positieve veranderingen die we hopelijk blijven zien bij ons kind! Hartelijk dank!

Uitspraak meisje 16 jaar
Ik vond, na diverse gesprekken bij andere hulpverleners, deze gesprekken bij jou zo lekker praktisch. Ik heb voor mij echt vervelende dingen door jou opgeruimd. Superblij mee.

Uitspraak meisje 12
Ik volgde eerder een sociale vaardigheidstraining, die was zo kinderachtig. Die van jou is heel fijn.

geschreven bericht ouders bij evaluatie oudergesprek kind 8 jaar
Wauw. Wie had kunnen denken dat ons kind zoveel in zich had. Wat een impact en groei in die 6x bij elkaar komen hebben wij mogen zien. Rust, in het hier-en-nu, zelfvertrouwen, oogcontact. Prachtig! Ga nog lang zo door!

ouders zoon 8
Heel fijn wat je voor onze zoon betekent hebt. We hebben echt het idee dat er een nieuwe positieve lijn is ingezet.

ouders jongen 10
Heel erg bedankt voor de goede zorgen, Y………vond het erg leuk om te komen en hij vond het jammer dat het afgelopen was! Dat zegt al heel wat voor onze onrustige Y……., heel erg bedankt

Ouders meisje 10
Namens A…….. en ons bedankt. We hebben A….. zien groeien en gaan door met je advies.

Ouders jongen 7 jaar
Lieve Silvia,
Nogmaals bedankt voor de kindertraining. Je hebt wederom een groot verschil gemaakt voor onze jongste zoon. Nu gaan we verder met jouw adviezen en goede raad. Ga vooral zo door en blijf hoe je bent. Je geeft de kinderen een heel goed gevoel en ze voelen zich veilig en kunnen zichzelf zijn. Heel erg bedankt van de hele familie.B……

Ouders jongen 12 jaar
Onze zoon heeft het erg leuk gevonden bij de weerbaarheidstrainingen.Ongemerkt is de tijd snel voorbij gegaan. Hij heeft volgens ons een beter humeur en gaat zelfs fluitend naar school.Ondanks zijn korte bouw staat hij stevig in zijn schoenen dankzij jouw adviezen. Hartelijk bedankt!

Moeder meisje 16
Onze dochter volgde bij jou in het verleden de matriXtraining en deze was zeer effectief, het gaat goed met haar. Ik wil je bedanken dat je, toen ik je laatst belde voor overleg voor onze jongste zoon, je ons belangeloos twee keer telefonisch hebt verder geholpen. Door jouw kijk op en wijze raad kunnen we weer verder. Veel dank!

Ouders meisje 6 jaar
Dag Silvia!
We zijn blij dat wij zo’ n blij kind gekregen hebben. Dank voor alle input!

Bekijk ook de ervaringen van kinderen en ouders van individuele kindercoaching en training bij Silvia op: http://praktijkmatrixcoaching.nl/ervaringen/